Jillian Michaels prozradila 5 svých oblíbených jídel pro spalování tuku

Zbavit se tuku jen díky správnému jídlu bohužel nejde. Nicméně existují potraviny, díky kterým se spalování tuku urychlí. Uznávaná fitness trenérka Jillian Michaels portálu Everyday Health prozradila pět svých oblíbených jídel, které vám se spalováním pomůžou. A pokud je doplníte vhodným cvičením, získáte vytouženou postavu rychleji.

Jillian Michaels se zdravému stravování a cvičení věnuje několik let. Zdroj: JillianMichaels.com

1) Zelený čaj

Podle studií dokáže zelený čaj zmenšit tukové buňky a přimět svalové buňky k aktivitě. Pokud budete každý den pít zelený čaj, může se vám za dvanáct týdnů zmenšit pas až o dva a půl centimetru.

2) Rybí olej

Rybí olej je velmi zdravý. A navíc aktivuje proteiny v těle, které přispívají ke spalování tuku. Zařaďte proto do svého jídelníčku více mořských ryb, jako je například losos.

3) Granátové jablko

Granátové jablko obsahuje antioxidanty, které jsou dobré pro naše srdce. A pokud jsou tukové buňky těmto oxidantům vystaveny, přestávají růst.

4) Jahody, maliny a borůvky

Stejné antioxidanty jako granátové jablko obsahují i jahody, maliny a borůvky. Navíc jsou v nich polyfenoly, které na sebe vážou škodlivé volné radikály.

5) Voda

Jillian Michaels považuje za nejdůležitější při hubnutí dostatek vody. Správná hydratace dokáže zrychlit metabolismus až o tři procenta. Navíc pokud dostatečně nepijete, tělo začne vodu zadržovat, takže zbytečně přibíráte.

Obsahuje váš jídelníček tyto potraviny? A začnete je jíst více? Dejte mi vědět do komentářů!

Okomentovat

2 Komentáře

  1. Zdravím Fitbuddies. Tento článek mi přijde nepovedený. Už název článku byl mě dostal, protože na světě neexistuje jediná potravina, která by bez pořádné diety dokázala pomoct spalovat tuk. Jak by mohl obyčejný zelený čas přimět svalové buňky k aktivitě, nebo jak může rybí tuk aktivovat proteiny v těle? Pokud o tom víte víc, tak to rozepište, kvůli takovým informacím tyto články čtu a ne kvůli informacím, které najdu na každém obyčejném fitness portálu. Navíc se ve článku vyskytuje plno chyb, na které nebudu upozorňovat. A jak píšete ve článku: Jillian Michaels radí: Při dietě si dopřejte i hamburger nebo hranolky, tak ona se zmiňuje, že je důležité počítat kalorie. Jenže když jíte v kalorickém nadbytku, tak vám nepomůže ani svěcená voda spalovat tuky. Jen tohle jsem chtěl napsat, to je vše ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky zdravím, Anonyme.
      V článku ale nikde není napsáno, že to půjde samo. Naopak už v leadu se píše, že je potřeba i cvičit. Co se týče zeleného čaje nebo rybího tuku, jsou na to vědecké výzkumy, ale ty jsem nedělal, takže jejich detailní výsledky nemám.
      Co se týče druhého článku, tam je jasně napsáno, že je potřeba to počítat a vydat víc než přijmout. A o tom, kolik má kdo přijmout kalorií, jsme se zase zmínili v jiném článku.
      Každopádně díky za názor, třeba se příště trefíme do Vašeho vkusu lépe.

      Vymazat