NA VLASTNÍ KŮŽI: Adidas TechFit. Revoluční tričko, které zlepší váš výkon

Na trhu je spousta triček na cvičení. Od těch, které koupíte třeba v Lidlu za sto korun, po ty drahé, za které zaplatíte i dva tisíce. Mnohé nabízejí unikátní funkční technologii a přesvědčují vás, že jen s nimi zvládnete sportovní výkon. Já jsem vyzkoušel tričko z kolekce Adidas TechFit, která slibuje účinné odvádění potu, ochlazování těla, zpevňování svalů a zlepšení držení těla při výkonu. Zátěžový test jsem provedl na hodině Spinningu.

Triko z kolekce TechFit pořídíte v cenovém rozpětí 500 až 1 000 korun. Vyplatí se sledovat výprodejové akce. Zdroj Adidas.cz

Už při vybírání velikosti v obchodě je důležité uvědomit si, že tričko má být upnuté, ale musíte v něm bez problémů dokázat třeba dýchat. Nevyplatí se tedy zbytečně kupovat si malou velikost, ale ani příliš velkou, která by vám byla volná. Pokud totiž tričko neobepíná tělo, jeho efekt se ztrácí. Vyberte si proto velikost, kterou běžně nosíte. Jen nebuďte překvapení, že je oblečení těsné.

To, že tričko opravdu dokonale obepne tělo, jsem bohužel zjistil vzápětí. Proč bohužel? V ideálním případě tričko zvýrazní svaly (třeba jako na obrázku výše). Pokud je ale na břiše nemáte, ani sebelepší oblečení vám nepomůže, a vy tak světu ukážete všechny nedokonalosti. Jestli se tedy bojíte, že by na vás lidé v posilovně divně koukali, není špatné použít oblečení TechFit jako spodní vrstvu, přes kterou ještě jedno triko obléknete.

Spinning patří mezi sporty, při kterých se opravdu zapotíte, proto je vhodné si dobré funkční triko pořídit. Není totiž zrovna příjemné celou hodinu sedět ve zcela propoceném bavlněném triku. Normálně cvičím v běžném funkčním oblečení od Adidasu, Niku nebo Pumy. Byl jsem proto zvědavý, jestli pocítím nějakou změnu.

Příjemně mě překvapilo, že tričko opravdu lépe chladilo a účinněji odvádělo pot. Po hodině cvičení jsem tak sice byl zpocený, ale ne celý promáčený. Což je rozhodně plus. Nakolik triko zpevňuje svaly, posoudit bohužel nedokážu. 

Každopádně celkově dávám tričku z kolekce Adidas TechFit palec nahoru. Svému účelu posloužilo více než dobře a pokud se vám podaří sehnat ho ve výprodeji, zaplatíte za něj jen pět set korun, což je běžná cena za funkční trička od podobných sportovních značek. Jeho normální cena se pohybuje kolem tisícovky. Tričko seženete v pánském i dámeském provedení.

Máte s kolekcí Adidas TechFit nějaké zkušenosti? V jakém oblečení cvičíte vy? Napište mi do diskuze!

Okomentovat

2 Komentáře

  1. Ten tip s dvěma tričkama je dobrej. Takovej ze života. :D Věřím, že nošení extra upnutého trička by mohlo opravdu odradit ty, kteří nemají dokonalou postavu.

    OdpovědětVymazat