Dva litry denně? Nesmysl! Spočítejte si, kolik vody byste měli vypít

Dva až tři litry vody. Tolik bychom měli denně podle různých expertních rad vypít. Pravda je ale jiná. Zatímco pro někoho je toto množství opravdu ideální, jiný člověk by po vypití dvou litrů vody měl nedostatek tekutin. Na to, kolik byste měli denně vypít, existuje jednoduchý vzoreček. 

Pít byste měli, i když nemáte žízeň. Zdroj: Photl.com

Jak tedy vypočítat, kolik vody byste měli denně vypít? Je to jednoduché. Na kilogram hmotnosti byste si měli dát třicet mililitrů tekutiny. Takže dva litry denně stačí pro lidi, kteří váží 66 kilo. 

Pokud cvičíte, je vhodné pít o něco více. Při tréninku totiž hodně tekutin vypotíte. Třeba na hodině Spinningu byste měli vypít půl litru až litr vody.

Pamatujte ale, že ne vše tekuté se počítá do vašeho pitného režimu. Rozhodně tam nepatří alkohol. A překvapivě ani smoothies nebo stoprocentní ovocné džusy. A co je tedy vhodné pít? Čistou nebo minerální vodu, kterou můžete doplnit neslazenými čaji.

A nezapomínejte pít v průběhu celého dne, i když nemáte žízeň. Jakmile cítíte sucho v puse a máte popraskané rty, už je pozdě.

Nejlepším indikátorem vaší hydratece je moč. Ideální je, pokud je světlá. Jakmile je tmavá, máte tekutin nedostatek a měli byste okamžitě sáhnout po lahvi s vodou.

Okomentovat

0 Komentáře