Zdravé a chutné ovesné palačinky, které zvládnou i začátečníci

Všichni nejsme mistři v kuchyni. Nebo na vaření prostě nemáme čas. Než ale jíst ve fast foodech a restauracích, kde nevíme, co do jídla přidali, je lepší uvařit si něco rychlého a jednoduchého. A přesně takové jsou tyto ovesné palačinky. A když jsem je zvládl já, zvládne je každý začátečník. Bonusem je, že po jejich snězení nemusíte mít výčitky a klidně si můžete stoupnout na váhu. 

Na přípravu palačinek vám stačí pět surovin.

Co na přípravu deseti palačinek potřebujete?

  • 200 gramů ovesných vloček
  • 500 mililitrů mléka (používám odtučněné, ale klidně přidejte polotučné)
  • 3 vejce
  • 10 gramů (třtinového) cukru
  • špetku soli

Jak na to?

Příprava je opravdu jednoduchá. Stačí všechny suroviny smíchat v míse. Pokud se vám stane, že je směs řídká, přidejte vločky. Pokud je naopak hustá, přilijte mléko. Poté dejte na menší rozpálenou pánev střední naběračku směsi a důkladně ji rozetřete na tenkou vrstvu. Pokud používáte teflonovou nebo keramickou pánev, nemusíte přidávat tuk.

Palačinku smažte dozlatova a nezapomeňte ji otočit. A buďte v klidu, jestli se vám otočka nepovede a palačinku roztrháte na několik kousků. Můžete to vydávat za záměr a kousky pak namáčet v jogurtu jako sladké nachos v omáčce.

Ze směsi vytvoříte osm až deset palačinek.
Hotové palačinky můžete potřít domácí marmeládou nebo do nich přidat ovoce. Já je plníme ochuceným řeckým jogurtem bez tuku. Pokud si chcete udělat radost, klidně přidejte Nutellu nebo zmrzlinu

Chutnají vám palačinky? Čím je potíráte vy? Podělte se o svůj názor v komentářích!

Okomentovat

0 Komentáře