RECENZE: Muscle Protein Bar od Nutrendu chutná jako tyčinka Margot. Ale je zdravější

Většina z nás má ráda sladké. Jenže pokud si chceme udržet štíhlou linii, musíme se dortíkům a tyčinkám v obchodech vyhýbat obloukem. Existují ale pochoutky pro ty, kteří žijí zdravě. Jen je musíme hledat ve specializovaných obchodech. A i u některých produktů z této kategorie si musíme dávat pozor na složení. Já jsem do do oblasti zdravého mlsání zabrousil a vyzkoušel čokoládovou tyčinku Muscle Protein Bar od firmy Nutrend. 

Tyčinka od Nutrendu obsahuje 22 procent bílkovin.

Předně musím říct, že mě velmi příjemně překvapila chuť. Přirovnal bych ji ke kokosové tyčince Margot, ale samozřejmě Muscle protein bar chutná trochu jinak. Každopádně se nemusíte bát žádné pachuti na jazyku.

Co se složení týče, mrzí mě, že je na prvním místě glukózo-fruktózový sirup. Sojový proteinový izolát je až na třetím. Tyčinka tak obsahuje dvakrát více sacharidů než bílkovin. I přesto podotýkám, že je mnohem zdravější než čokoládové tyčinky u pokladen v hypermarketech. Jen prostě v kategorii proteinových tyčinek existují lepší.

Pokud byste chtěli vyzkoušet nějakou jinou tyčinku, můžete zůstat u firmy Nutrend a ochutnat Deluxe Protein Bar, která obsahuje téměř vyvážený poměr sacharidů a bílkovin. Podíl bílkovin je pak třicet procent. Nebo můžete zkusit Quest Bar, která má přírodnější složení a najdete v ní 33 procent bílkovin.

Samozřejmě si za kvalitnější tyčinky připlatíte. Zatímco Muscle Protein Bar vás vyjde na třicet korun, za Deluxe Protein Bar a Quest Bar zaplatíte od čtyřiceti do šedesáti korun.

Pokud tedy chcete mlsat zdravěji a nechcete zruinovat rozpočet, rozhodně tuto tyčinku doporučuju. Kromě čokolády ji pořídíte i v příchutích banán, jahoda nebo vanilka.

Jíte proteinové tyčinky? Která vám chutná nejvíce? Podělte se o svůj názor v komentářích.

Okomentovat

2 Komentáře

  1. Ještě jsem žádnou nezkoušela, tak ráda uvítám další recenze proteinových tyčinek;-)

    OdpovědětVymazat