TEST DRINKŮ: Jedna sklenice margarity má více cukru, než je doporučený denní příjem

Pětadvacet. Tolik gramů cukru doporučuje Světová zdravotnická organizace sníst zdravému člověku denně. Mnoho lidí si přitom neuvědomuje, že cukr neobsahují jen sladkosti, ale i pečivo nebo třeba alkohol. A kdo si občas nedá na osvěžení nějaký ten míchaný nápoj? Poté si ale stoupne na váhu a nestačí se divit. Pití drinku totiž může hubnutí pěkně ztížit. Server BuzzFeed vybral několik oblíbených míchaných nápojů a zjistil, kolik gramů cukru najdete v jedné sklenici.

Margarita je koktejl z tequily, pomerančového likéru a limetkové šťávy. Zdroj: Freeimages.com

Gin a tonic. To jsou dvě přísady v koktejlu gin tonic. Pokud si dáte jednu sklenici tohoto nápoje, vaše tělo přijme 14 gramů cukru.

Pokud máte rádi tradiční kubánský koktejl mojito, který obsahuje bílý rum, lístky máty, surový třtinový cukr, limetky a perlivou vodu, vypijete v jedné sklenici 20 gramů cukru.

Jestliže nepohrdnete whiskey sour, což je drink namíchaný z whiskey, citronové šťávy, cukru a občas i vaječného bílku, dostanete do těla 21 gramů cukru.

31 gramů cukru si dáte, pokud si objednáte margaritu. Tento drink z tequily, pomerančového likéru a limetkové šťávy je populární hlavně v USA a Mexiku.

Když do sklenice nalijete po malém panáku ginu, rumu, tequily, vodky a Curaçao likéru, přidáte gomme syrup, colu, led a citron na ozdobu, získáte long island iced tea. Tento míchaný nápoj obsahuje 39 gramů cukru.

Říkáte si, že raději zůstanete u piva? To sice opravdu cukr neobsahuje, ale stále v něm sacharidy jsou. 

Takže až vyrazíte příště na párty, myslete na svou štíhlou linii a pijte zodpovědně.

Okomentovat

5 Komentáře

  1. Bohužel je to tak. S přechodem na zdravější životní styl jsem alkohol téměř úplně vyřadila,až na výjimečné příležitosti :) Obsah cukru a kalorií v alkoholu obecně mě až zaráží.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. Taky se občas nestačím divit.... :-( A to i u všech těch super ovocných a "fitness" šťáv...

      Vymazat
  2. Já 18 ještě nemám, takže mi nikde nenalijí :D Ale ani mi to nechybí. Po alkoholu se tloustne, obsahuje spoustu cukru, zhoršuje pleť, .. Myslím, že za tu chvilku než člověk dopije skleničku to nestojí :)

    http://meadelaida.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat