Díky pohybu můžete pomáhat charitě. Stačí používat aplikaci EPP

Možná ve svém mobilním telefonu máte aplikaci, která měří vaši fitness aktivitu. Věděli jste ale, že používáním jedné z nich můžete pomoci charitativním projektům? Pokud při pohybu zapnete aplikaci EPP od Skupiny ČEZ, sbíráte body, které poté darujete na některý z projektů. Pokud projekt nasbírá potřebné body, dostane od Nadace ČEZ peníze.

Podpořit můžete známé i méně známé organizace. Zdroj: Facebook.com/CEZlidem

Aplikace vám změří vzdálenost, spálené kalorie, tempo i dobu cvičení. Váš výkon pak přemění na body, které připíšete na účet charitě. „Zapojili jsme veřejnost, aby nám pomohla vybrat, komu pomoci. V podstatě pošleme energii dál. Čím více lidí se zapojí, tím lépe. Každý bod je důležitý," sdělil generální ředitel Skupiny ČEZ Daniel Beneš.

Zatím aplikaci aktivně využívá téměř osmdesát tisíc lidí. Oslovila i Markétu Kuncovou. „Libí se mi, že pomáhám, i když jdu jen na zastávku. Nevyžaduje se ode mě žádná speciální fyzická aktivita. Navíc si můžu vybrat, kam peníze poputují," ocenila Kuncová.

Projekty, které je možné podpořit, se průběžně obměňují. Aktuální seznam najdete na webových stránkách projektu, kde také najdete odkazy ke stažení aplikace pro mobilní telefony s operačním systémem Android nebo iOS.

Oslovil vás tento projekt? Stáhnete si aplikaci a začnete pomáhat? Dejte mi vědět do komentářů!

Okomentovat

2 Komentáře

  1. Zajímavý projekt. Mám již starší telefon, ale snad mi tato aplikace bude fungovat. Je to další motivace, proč si jít zaběhat. Díky za super typ

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač. :-) A nefunguje to jen při běhání, ale klidně i při chůzi, hraní golfu a tak. :-)

      Vymazat