Jawbone slibuje nejdokonalejší fitness náramek. Jeho uvedení na trh ale neustále odkládá

Změří tep nebo míru pocení. Díky získaným datům vytvoří tréninkový plán na míru. Zanalyzuje spánek lépe než konkurence. To jsou sliby, kterými láká Jawbone zákazníky ke koupi fitness náramku UP3. Některým však už dochází trpělivost. Zařízení se totiž mělo dostat na trh už na konci loňského roku. Ani v březnu však lidé náramek nemají na zápěstích. A firma stále nedokáže říct, kdy přesně se UP3 dostane na pulty obchodů.

Jawbone UP3 se má vyrábět v několika barevných variantách. Zdroj: Jawbone

Když firma Jawbone koupila společnost BodyMedia, všichni netrpělivě čekali, jak výrobce fitness náramků zakomponuje kvalitní senzory BodyMedia do svých výrobků. Jawbone nenechal zákazníky dlouho čekat a představil UP3. 

Jenže po nadšeném představení, ve kterém Jawbone přislíbil kromě běžných funkcí, jako počítání kroků nebo spálených kalorií, také doplňující funkce, jako automatické rozpoznání aktivity, detailní analýzu spánku, propracovaný motivační plán nebo přesné měření tepu a potu. To vše za 179,99 dolarů (přibližně 4 500 korun) a dodáním ještě před Vánoci.

Koncem roku se ale firma začala cukat a vydání posunula na začátek letošního roku. Poté upravila vyjádření na první čtvrtletí roku 2015. K dnešnímu dni stránky Jawbone stále nabízejí možnost předobjednání náramku s dodací lhůtou mezi deseti a jedenácti týdny. Nikde ale není psáno, že se termín opět neposune.

A co za problémy stojí? Spekuluje se, že dokonalý náramek možná není až tak skvělý a jeho výrobu provází problémy. Další lidé tvrdí, že firma má finanční problémy, takže se náramek ještě ani nezačal vyrábět.

Lidé, kteří se touží dostat na jaře do formy, by se tak měli dívat jinde. Třeba po hodinkách vivoactive od firmy Garmin nebo po InBody Bandu, který změří i procenta tuku a svalů v těle.  

Okomentovat

0 Komentáře