InBody Band slibuje revoluci v odvětví fitness náramků

Počet kroků, spálené kalorie, absolvovaná vzdálenost. To jsou jen některé funkce, které dnes nabízí již většina fitness náramků. Výrobky se tak od sebe liší hlavně ve schopnosti zobrazovat upozornění z chytrých telefonů nebo měření srdečního tepu. Výrobce analytických vah InBody ale přichází s náramkem, který slibuje revoluci.

InBody Band vypadá jako většina ostatních fitness náramků. Liší se však funkcemi. Zdroj: InBody

Převratnost výrobku InBody Band spočívá ve schopnosti analyzovat složení těla, které možná znáte z vah například ve fitness centrech. Pouhým přiložením prstů na elektrody dokáže náramek změřit podíl tuku, vody a svalů v těle. InBody Band data analyzuje pomocí bioelektrické impedance.

Náramek dokáže změřit také srdeční tep. Nepotřebuje k tomu ani nepohodlný hrudní pás, ani optický senzor, který je v některých situacích velmi nepřesný. Ke stanovení tepu využívá náramek technologii elektrokardiogramu, který je známý pod zkratkou EKG.

Samozřejmostí je pak měření počtu kroků, vzdálenosti, spálených kalorií, vzdálenost a délky aktivity. Náramek také zobrazí upozornění z chytrého telefonu, je vybavený alarmem a dokáže analyzovat i spánek.

Pokrok můžete sledovat v aplikaci pro chytré telefony. Dostupná je pro Android a iOS.

Výrobci deklarují, že na jedno nabití vydrží InBody Band fungovat sedm až deset dní. Poté ho stačí nabít pomocí Micro USB kabelu. Náramek váží pětadvacet gramů a je dostupný v deseti barvách.

InBody Band si můžete předobjednat za cenu od 149 dolarů (zhruba 3 700 korun) zde. Cena zahrnuje poštovné i daně. V dalších možnostech objednávky nabízí výrobci i možnost nechat si na náramek vygravírovat jméno. Lidé by měli výrobek dostat v březnu. 

Pokud vás InBody band nezaujal, podívejte se třeba na chytré hodinky Garmin vivoactive nebo sporttester Sigma PC 3.11.

Okomentovat

0 Komentáře