Dejte si 3 fitness předsevzetí, která tento rok dodržíte

Zhubnu, přestanu kouřit, začnu chodit do fitness centra. Poznáváte se? Tato předsevzetí si dává mnoho z nás každý rok. Po Vánocích totiž zjistíme, že se na nás podepsalo ležení a hromada jídla. Jenže než skončí leden, vše se vrátí do starých kolejí. Změňte to! Připravil jsem pro vás 3 tipy, jak tento rok upravit předsevzetí tak, abyste je dodrželi. Všechny přitom pojí společná věc - dejte jim konkrétní podobu.

Povánoční realita nás donutí dávat si různá předsevzetí. Zdroj původních obrázků: Fox

1) Předsevzetí ZHUBNU nahraďte předsevzetím ZHUBNU 10 KILO

Zhubnu. Toto předsevzetí si dal už asi každý. Jenže s jakým cílem? To jedno slovo je příliš obecné. Když druhý den stoupnete na váhu, která ukáže o 200 gramů méně, teoreticky jste předsevzetí splnili. Dejte si proto konkrétní cíl, třeba deset kilo. Buďte ale realisté. Počítejte s tím, že zdravě zhubnete přibližně půl kila až kilo za týden. Deset kilo tak budete hubnout zhruba tři měsíce.

2) Předsevzetí ZAČNU CVIČIT nahraďte sestavením cvičebního plánu

Nejeden můj kamarád si koupil v lednu permanentku do posilovny, kterou využil dvakrát. Počáteční nadšení totiž přátele velmi rychle přešlo a začali se vymlouvat na to, že není čas, posilovny jsou plné... Nikdo vás ale nenutí hned chodit do posilovny. Klidně cvičte doma. Řekněte si ale konkrétně, že třeba každý druhý den budete cvičit čtvrt hodiny. S tímto předsevzetím vám pomůže mnoho chytrých cvičebních aplikací, které vám sestaví plán na míru.

3) Předsevzetí BUDU JÍST ZDRAVĚJI podpořte používáním Kalorických tabulek

Když si dáte předsevzetí jíst zdravěji, většinou nakráčíte do obchodu a začnete do vozíku nakládat potraviny s nápisem fitness. Jenže ne všechny výrobky s tímto označením jsou pro vaše zdraví dobré. Proto vždy čtěte složení. A pokud se vám nechtějí počítat kalorie, začnete používat Kalorické tabulky, které vám sdělí, kolik bílkovin, tuků a cukrů jste snědli.

I u dalších předsevzetí pamatujte na to, že musí být konkrétní a hlavně reálná. Pokud si dáte nesplnitelné cíle, upadnete do deprese, když se vám je nepodaří splnit. A ve výsledku to může dopadnout ještě hůř, než kdybyste si žádná předsevzetí nedávali.

Dali jste si nějaká předsevzetí? Podělte se o to v komentářích!

Okomentovat

0 Komentáře