5 důvodů, proč je cvičení doma lepší než v posilovně

Někteří lidé se v prostředí fitness center necítí příjemně. Ať už proto, že nemají postavu snů a nechtějí se předvádět před ostatními, nebo proto, že jako začátečníci nezvládnou posilovat s vysokou zátěží. Pokud mezi ně patříte, nemusíte zoufat. Většinu cviků na zpevnění problémových partií zvládne v pohodlí domova každý. A není k tomu potřeba kupovat ani drahé vybavení.

Cvičení doma může být lepší než v posilovně. Zdroj: Photl.com

1) Časová flexibilita

Pokud cvičíte doma, nejste vázaní na otevírací dobu fitness center. Navíc se neokrádáte o čas při cestě do posilovny, která nemusí být nejblíž. Také nejste nuceni cvičit nuceně dlouho v kuse, protože vám nemusí být líto peněz utracených za jednorázový vstup. Můžete tak cvičit třeba chvíli ráno a chvíli večer.

2) Úspora peněz

Jak jsem už naznačil, cvičení v posilovně se může prodražit. I s pernamentkou totiž vyjde jeden vstup nejméně na čtyřicet korun. Při dodržování doporučené intenzity cvičení minimálně třikrát týdně tak za posilovnu utratíte třeba pět set korun za měsíc. Za tuto částku lze domů pořídit pěkné činky nebo závěsný systém do dveří. A tyto věci vydrží rozhodně déle než jeden měsíc.

3) Váha vlastního těla

Kupovat si drahé cvičební pomůcky vlastně ani není potřeba. Existuje mnoho cvičení, ke kterému můžete využít váhu vlastního těla. Na YouTube najdete hned několik cvičebních programů. Mezi zajímavé patří například Blogilates. Každý si navíc může najít cvičení vyhovující jeho pokročilosti.

4) Větší intenzita tréninku

Pokud se trefíte do rušných hodin v posilovně, nemusíte se dostat na stroj, který chce. Vyhodíte tak čas kvůli tomu, že čekáte, než se přístroj uvolní. Při používání pomůcek doma je máte jen pro sebe a nemusíte na nic čekat. Cvičení doma navíc vyžaduje silnější vůli. Pokud ji v sobě najdete, můžete se těšit na skvělé výsledky.

5) Soukromí

A konečně jedna z největších výhod. Nemusíte se bát odsuzujících pohledů nebo narážek na postavu od vypracovaných mužů či žen.

Pokud se rozhodnete vyrazit do posilovny, neměli byste zapomínat na základní věci, které si vzít s sebou. Důležité také je rozšířit posilování o kardio cvičení, které pomáhá s úbytkem váhy a je dobrou prevencí proti nemocem srdce. V jarním počasí je třeba ideální vyběhnout do přírody.

Kde cvičíte raději vy? Podělte se o svůj názor v komentářích.

Okomentovat

0 Komentáře