Tipy na vánoční dárky pro fitness nadšence 2: Vyberte fitness náramek obdarovanému na míru

Vánoce jsou tady už za pár dnů, takže máte nejvyšší čas nakoupit dárky. Jestli je ještě nemáte a nevíte, co koupit, třeba vám volbu usnadní následující tipy. Tentokrát jsem pro vás vybral několik fitness náramků a chytrých hodinek, které monitorují pohyb i spánek. Obdarovaný tak získá dokonalý přehled o svém cvičení a pokroku.

Vívofit 2 od Garminu patří k jedněm z nejlepších fitness monitorů základní třídy. Zdroj: Garmin.com

Garmin potěší začátečníky i pokročilé

Pokud čtete tento blog pravidelně, asi víte, že mám slabost pro produkty značky Garmin. Sám mám chytré hodinky Vívoactive, na kterých mi vadí snad jen to, že jsem k nim nesehnal kovový řemínek. S cenou přes šest tisíc je to ale opravdu drahý dárek.

Pokud chcete investovat méně a potěšit třeba fitness začátečníka, pořiďte mu model Vívofit 2. Zvládá základní funkce, baterie v něm vydrží rok a můžete mu libovolně měnit řemínky, takže se snadno promění i ve šperk. A zaplatíte za něj zhruba polovinu.

Pro středně pokročilé pak zvolte novinku - Vívosmart Optic. Zaplatíte za něj o tisícovku víc než za Vívofit a získáte měření tepu na zápěstí. Celou řadu vívo seženete například zde.

Jawbone nabízí designové náramky s dobrou funkčností. Zdroj: Jawbone.com

Jawbone

Milovníky designu  potěší firma Jawbone, která nabízí náramky UP2 a UP3, přičemž druhý zmíněný se od prvního liší zabudovaným senzorem pro měření tepu. Náramek vypadá na ruce dobře a nepoznali byste, že jde o fitness monitor.

Nevýhodou ale je, že nemá displej. Pokud tedy chcete znát přesná data, musíte mít po ruce neustále mobilní telefon spárovaný s náramkem. Cena za tento náramek je průměrná. Seženete ho pod čtyři tisíce korun.

Fitbit nabízí tři zajímavé modely fitness náramků. Zdroj: Fitbit.com

Fitbit

Poslední výrobce, kterého doporučím, je Fitbit. Tato firma má na trhu vedoucí postavení v segmentu fitness monitorů a nabízí tři modely - základní Charge, pokročilejší Charge HR, který má oproti předchozímu modelu zabudovaný měřič tepu, a nejpokročilejší hodinky Surge.

Popravdě řečeno jsem před uvedením Garmin Vívoactive uvažoval právě nad pořízením Fitbit Surge, nakonec u mě ale zvítězil o něco elegantnější model. Surge ale rozhodně nejsou špatnou volbou. Za modely z řady Fitbit zaplatíte od dvou a půl tisíc po sedm a půl tisíc korun, řadí se tedy k dražším dárkům. Investice se ale vyplatí.

Levnější značky

Krátce se ještě zmíním o levnějších značkách, jako je například Hannspree nebo výrobky obchodních řetězců Tesco či Lidl. Tyto výrobky více či méně splní základní funkce, zázraky ale nečekejte. Nízká cena se logicky musí někde projevit a občas je to bohužel na úkor kvality nebo počtu funkcí. Úplné začátečníky ale jistě potěšíte i těmito výrobky. 

Doufám, že jsem vám s výběrem vhodného fitness náramku pomohl a vy zvolíte ten pravý, kterým obdarovaného zaručeně potěšíte.

Chcete se na něco zeptat, nebo doporučit nějaký dárek? Vyjádřete se v komentářích!

Okomentovat

0 Komentáře