Při hubnutí můžete pít i sladké limonády. Stačí pak víc cvičit, tvrdí američtí vědci

Pití sladkých limonád je pro lidi, kteří žijí zdravě, tabu. Snažíme se jim vyhnout, protože obsahují cukr, ze kterého nejvíce přibíráme. Američtí vědci z organizace Global Energy Balance Network nyní přišli s vyjádřením, že si sladké limonády můžeme klidně dopřát. Stačí pak jen více cvičit. Důvěryhodnost tohoto vyjádření podrývá snad jen maličkost. Výzkumníky štědře sponzoruje společnost Coca-Cola.

Pití Coca-Coly se se zdravým životním stylem neslučuje. Zdroj: Steve Buissinne

Viceprezident společnosti Global Energy Balance Network Steven Blair nechápe, že společnost viní z přibírání fast food a sladké nápoje. „Neexistuje přitom žádný přesvědčivý důkaz, že tyto věci skutečně způsobují obezitu," sdělil Blair. Podle něj a jeho kolegů může být pro lidi naopak lepší jíst více kalorií a přidat cvičení.

Většina výživových poradců, včetně známého trenéra Boba Harpera, přitom tvrdí, že právě strava je při hubnutí daleko důležitější než cvičení. Pokud tedy tvrdě cvičíte, ale nehubnete, chybu byste měli hledat právě v jídle.

Společnost Coca-Cola se brání, že s výzkumníky sice spolupracuje, ale jejich názory nijak neovlivňuje. Logicky si ale vybírá ty vědce, kteří lidi od pití jejich výrobků neodrazují. A aby ukázala, že jí na zdravém životním stylu opravdu záleží, představuje různé varianty Coca-Coly se sníženým obsahem cukru. Ale ani nákupem těchto výrobků si nepomůžete.

Samozřejmě pokud si Coca-Colu občas dáte, svět se nezboří. A opravdu stačí, když pak v posilovně strávíte více času, abyste kalorie vypotili. Ale její pravidelná konzumace rozhodně zdravá není.

A náš tip na závěr. Pokud nemůžete chuti sladké limonády odolat, zkuste si ji naředit vodou. Snížíte obsah cukru a o chuť nepřijdete.

Pijete sladké limonády? Dejte mi vědět do komentářů!

Okomentovat

0 Komentáře