Je důležitější cvičení, nebo zdravé jídlo? Bob Harper zná odpověď

Vyplatí se víc hodin strávit v posilovně, nebo v kuchyni? Otázka, která trápí mnohé z nás. Všichni tušíme, že cvičení bez zdravé stravy nemá velký smysl. Ale co je důležitější, když chceme shodit přebytečné kilogramy? Odpověď na tuto otázku poskytl časopisu Men's Fitness trenér Bob Harper. Tento devětačtyřicetiletý Američan, který pomáhá hubnout například soutěžícím v reality show The Biggest Loser, se podělil i o další tipy týkající se zdravého životního stylu.

Bob Harper byl jeden čas i osobní trenér moderátorky Ellen DeGeneres. Zdroj: Wikipedia.org

Podle Harpera je při hubnutí mnohem důležitější správné stravování. „Tvoří osmdesát procent úspěchu. Můžete strávit každý den hodinu v posilovně, ale opravdu záleží na tom, co děláte těch zbylých třiadvacet hodin," řekl Harper.

Trenér se vždy diví, když přijde do kavárny a vidí tam lidi v oblečení na cvičení, jak jí muffin nebo pijí kalorický nápoj. „Říkám si, že právě zahodili svou hodinu cvičení," sdělil Harper.

Americký odborník také upozornil na to, že lidé se sice bojí tuků, ale jsou to právě uměle vyrobená netučná jídla, po kterých přibírají. „Naše těla potřebují zdravý tuk. Lidé by se spíš měli bát cukrů. Právě ty se ukládají ve formě tuku v našem těle," vysvětlil Harper.

Jak jste na tom vy? Soustředíte se více na cvičení, nebo přípravu zdravého jídla? Napište mi do komentářů!

Okomentovat

2 Komentáře

  1. Souhlasím. Věřím teda, že jistou roli hraje i motivace a celkově naladění, ale myslím, že strava je hold základ - i když 80% se mi zdá moc:-) S cukry však souhlasím bezvýhradně - manipulace se sacharidy má velké účinky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono je to asi u každého individuální na ta procenta. Nebo chtěl být Bob jen dramatický. ;-)

      Vymazat