10 písniček, na které mě baví cvičit - Eurovision Song Contest edice

Každoroční přehlídka evropských (a v posledních dvou letech také australských) zpěváků, zpěvaček a skupin je za námi. A stejně jako loni, i letos jsem díky Eurovision Song Contest obohatil svůj playlist na cvičení. V mé TOP 10 sice chybí česká zástupkyně Gabriela Gunčíková, jejíž písnička se podle mě na cvičení nehodí, ale věřím, že si i přesto ve výběru svého favorita najdete.

Bulharská zpěvačka Poli Genova zabodovala s písní If Love Was a Crime. Zdroj: YouTube.com

Amir - J'ai cherché

Mezi mé favority letos rozhodně patřil tento usměvavý Francouz, který představil písničku s názvem Hledal jsem. Její veselé tempo mi dodává sílu třeba v posledních kilometrech běhu.

ZOË - Loin d’ici

Také sympatická Rakušanka ZOË vsadila na francouzštinu. Její písnička se jmenuje Daleko odtud a rychlejší tempo je ideální třeba na rovinky při Spinningu.

Barei - Say Yay!

Úplně poprvé vyslali Španělé na Eurovision Song Contest písničku zpívanou v angličtině. Umístili se sice až na 22. příčce, ale písnička Say yay! určitě ještě zazní na mnoha letních diskotékách.

Laura Tesoro - What's The Pressure

Písnička belgické reprezentantky trochu připomíná megahit od Fleur East - Sax. Evropanům se ale líbila, proto jí přisoudili desáté místo. Co vy? Zařadíte ji do svého playlistu?

Poli Genova - If Love Was A Crime

Písnička bulharské Poli Genovy patřila k dalším z mých favoritů. Svižná skladba o lásce si nakonec odnesla bramborovou medaili, což je nejlepší umístění, které kdy Bulharsko na Eurovision Song Contest získalo.

Sergey Lazarev - You Are The Only One

Rusko investovalo opravdu hodně do toho, aby letošní klání vyhrálo. Vyslalo populárního zpěváka s hitem složeným předními muzikanty. Připravilo i ohromující prezentaci na pódiu. Co na tom, že trochu kopírovala loňského vítěze. A i když byl Lazarev podle diváků nejlepší, kvůli hlasům poroty se ocitl až na třetím místě.

Sandhja - Sing It Away

Na svižnou písničku vsadili i Finové. Sandhja dokonce celou letošní soutěž otevírala, protože vystupovala jako první v prvním semifinále. Možná právě toto zařazení jí trochu uškodilo, protože se do finále nepodívala. I přesto je podle mě její písnička skvělá na cvičení.

Frans - If I Were Sorry

Švédové v posledních letech dokazují, že jsou opravdu silní soupeři. Do Stockholmu vyslali mladého zpěváka Franse, který vybojoval páté místo. Umístil se tak nejlépe ze zástupců všech zemí, které se automaticky kvalifikovaly do finále. Už teď jsem zvědavý, koho vyšlou do boje příští rok.

Nicky Byrne - Sunlight

Nicky Byrne je důkazem toho, že ani známý obličej vám v Eurovision Song Contest nepomůže k vítězství. Bývalý člen skupiny Westlife vyrazil letos bojovat v barvách Irska. Překvapivě ale skončil už v semifinále. I přesto pro mě patří do TOP 10 z letošního klání.

Lighthouse X - Soldiers Of Love

Sympatická trojice z Dánska také skončila před branami finále. Tak třeba chlapce potěší aspoň to, že je zařadíte do svého playlistu na cvičení.


Pokud jste v tomto seznamu nenašli žádnou písničku, která by vás zaujala, nebo naopak hledáte další inspiraci, podívejte se i na první, druhý, třetí (československý), čtvrtý (filmový), pátý (vánoční) a šestý (girl power) díl této rubriky. 

Sledovali jste Eurovision Song Contest? A našli jste si tam oblíbence? Podělte se o svůj názor v komentářích!

Okomentovat

0 Komentáře