Jillian Michaels: Cviky v kanceláři? Většinou jsou neúčinné

Osm hodin denně sedět za počítačem v kanceláři. Tak vypadá v dnešní době pracovní den většiny lidí. Pokud k tomu přičteme nezdravé jídlo, je výsledkem nadváha. Jenže jak proti tomu bojovat? Z práce dřív odejít nemůžeme. A na návštěvu fitness centra také nemáme každý den čas a náladu. Otázkou kombinace zdravého životního stylu a sedavého zaměstnání se v The Wendy Williams Show zabývala známá fitness trenérka Jillian Michaels.

Jillian Michaels radila, jak spálit více kalorií i v kanceláři. Zdroj: YouTube.com

Na internetu se objevuje několik cviků, které různí trenéři doporučují pro cvičení v kanceláři. Podle Michaels tyto cviky ale nejsou příliš účinné. „Pokud chcete udělat změnu, zvažte, že budete při práci stát. Firmy dělají různé pracovní stoly, u kterých můžete stát," sdělila Michaels.

Doplnila, že stáním se pálí 1,5x více kalorií než při sezení. „Navíc existují studie, které dokazují, že sezení je spojené s nemocemi srdce nebo diabetem," informovala trenérka. Důležité je proto vstát.

Moderátorka Williams se trenérky také zeptala, jaký je její názor na šlapadla pod stůl. „Pravděpodobně díky cvičení na nich spálíte tak padesát kalorií," uvedla Michaels. 

Mini rotopedem si v kanceláři nepomůžete. Zdroj: Duvlan.cz


Podle ní je také důležité kontrolovat jídlo. Připravovat zdravější varianty pokrmů a nepřejídat se.

Máte nějaké tipy na to, jak si udržet zdravý životní styl i při sedavém zaměstnání? Napište je do komentářů!  

Okomentovat

0 Komentáře