4 důvody, proč nemáte na břiše pekáč buchet

Vyrýsované břišní svaly na nás koukají z každého časopisu. Mnoho z nás se je pak usilovně snaží získat. Jenže některým ani tato snaha nestačí. Možná se totiž dopouští některé z chyb, na které upozornil server BuzzFeed. Pokud tedy stále vytoužený six pack nemáte, přečtete si, co děláte špatně.

Ploché břicho se v posledních letech stalo symbolem ideální postavy. Zdroj: Freeimages.com

1) Máte přebytečný tuk

Pokud pravidelně cvičíte, určitě břišní svaly máte. Jenže je zakrývá vrstva tuku. Neznamená to ale, že máte nadváhu. Prostě jen máte nějaká procenta přebytečného tuku, která pekáči buchet brání, aby se dostal na povrch. Pokud se chcete přebytečného tuku zbavit, přidejte k posilování kardio cvičení.

2) Jíte špatně

Dřete několik hodin v posilovně, ale pak si zajdete s kamarády na pivo a klobásu. Díky cvičení sice nepřiberete, ale nečekejte ani úbytek váhy. Pokud chcete mít vyrýsované břišní svaly, musíte si hlídat, co jíte. Pamatujte, že není kalorie jako kalorie. Nejlepší je vyvážená strava s dostatkem bílkovin.

3) Děláte jen sedy lehy

Sedy lehy jsou jedním z nejčastějších cviků, které lidé dělají. A myslí si, že díky nim získají ploché břicho v okamžiku. Jenže tělo si na stejný pohyb časem zvykne, takže cvičení přestane být efektivní. Cviky proto pravidelně střídejte.

4) Necvičíte dostatečně

Pokud se zaměřujete jen na posilování břicha, zapomeňte na ohromující výsledky. Při posilování musíte zapojit celé tělo. Vyzkoušejte dřepy, kliky, cvičení s kettlebelly. A jak jsme už zmínili, zapojte do svého cvičebního plánu i kardio.

Hlavně nezapomínejte, že i když nemáte viditelné břišní svaly, neznamená to, že jste slabí nebo málo zdraví. I bez nich se dá žít celkem spokojený život.

Usilujete také o pekáč buchet na břiše? Napište svůj názor do komentářů!

Okomentovat

0 Komentáře