Zdravější Oreo sušenky, které chutí předčí i originál

Kombinace tuku, cukru a soli způsobuje, že si na sušenkách Oreo můžete vytvořit závislost jako na kokainu. I přesto se jich na světě prodalo už více než 450 miliard. A není se čemu divit. Tyto sušenky jsou opravdu fenomén, který koupíte ve více než sto zemích světa. Jenže do fitness jídelníčku se prostě nehodí. Inspiroval jsem se proto receptem od Chocolate Covered Katie a přináším vám recept na zdravější Oreo sušenky.

Domácí Oreo sušenky vyrobíte zhruba za hodinu.

Co na přípravu přibližně třinácti sušenek potřebujete?

  • 120 gramů celozrnné mouky
  • 30 gramů kakaa
  • 50 gramů třtinového cukru
  • 5 gramů kypřicího prášku do pečiva
  • špetku soli
  • 40 gramů kokosového (nebo jiného) oleje
  • 45 gramů mléka
  • 30 gramů javorového sirupu
  • kokosové máslo, Nutellu, marmeládu nebo arašídové máslo

Jak na to?

V misce smíchejte mouku, kakao, cukr, kypřicí prášek a špetku soli. Poté přidejte olej, mléko a javorový sirup. Vše zpracujte do kuličky těsta a dejte na půl hodiny vychladit do ledničky. Poté těsto vyválejte a vykrájejte z něj kolečka. Použít můžete třeba vykrajovátka na linecké cukroví.

Mezitím si předehřejte troubu na 150 stupňů Celsia. Do ní dejte na deset minut kolečka naskládaná na plechu s papírem na pečení. Po vytažení sice vypadají, jako kdyby ještě nebyla hotová, ale tak to má být. Nechte je dalších deset minut vychladit.

Poté už vám nic nebrání promazat sušenky náplní. Pokud chcete napodobit originál, použijte kokosové máslo. My sušenky vyzkoušeli i s arašídovým máslem, což je příchuť, kterou prodávají ve Spojených státech amerických. Nebo vsaďte na klasiku a promažte je marmeládou či Nutellou. Fantazii se meze nekladou.

Sušenky poté ještě na několik minut dejte do ledničky, aby promazání zatuhlo. 

Takto jednoduše vyrobíte vlastní Oreo sušenky. A nezabere vám to více než 59 minut, což je doba, kterou trvá vytvořit skutečnou Oreo sušenku. A pokud chcete mít dokonalou kopii, objednejte si z eBay silikonovou formičku na Oreo sušenky.

Co říkáte na tuto verzi Oreo sušenek? Napište mi do komentářů!

Okomentovat

8 Komentáře

  1. vyskúšala som tento recept je božský!

    Izabell │my diary/klik/

    OdpovědětVymazat
  2. Může to být výborné, ale Oreo je prostě Oreo :D Každopádně až budu mít nějaký čas navíc, tak vyzkouším :) Láká mě to už dlouho a tenhle recept se mi líbí nejvíce ;)

    http://myway-tofitness.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jasně, chutná to jinak a dokonalá kopie Orea to není. :-) Ale testoval jsem to i na kolezích a nestěžovali si. :D

      Vymazat
  3. Výborný nápad!:-) Jakmile se ochladí, vyzkouším:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Co ta nutella, nešla by nahradit něčím jiným? Přece jen to co obsahuje nutella je dost hnus.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, šla. :-) Můžete ji nahradit třeba kokosovým mlékem, marmeládou nebo vlastně jakýmkoli promazáním, třeba i jiným lískooříškovým krémem ze zdravé výživy. :)

      Vymazat