Brno má nový trampolínový park. Hodinou jumpingu se dá spálit až tisíc kalorií

Hubnout a užívat si při tom zábavu? I to je nyní možné v Brně, kde koncem března otevřeli JumpPark. Na osmačtyřiceti trampolínách se můžete vybláznit v areálu Moravské typografie v Heršpické ulici. Zároveň uděláte i něco pro svou kondici. Za deset minut na trampolíně totiž spálíte stejně jako za třicet minut běhu. Hodina skákání vám pak zajistí úbytek až tisíce kalorií.

Brňané se mohou vybláznit v novém JumpParku. Zdroj: JumpPark

Před samotnou hodinou nejprve zhlédnete instruktážní video. Poté se bosí a bez ponožek vydáte na jedno ze tří trampolínových hřišť, která mají odrazové plochy i po bocích. Vybrat si můžete z plochy pro volné skákání, hrací plochy, kde si můžete dát zápas v basketbalu nebo vybíjené, a prostoru pro akrobacii, kde se nachází i jáma s molitanem.

Majitelé brněnského trampolínového centra se inspirovali v USA a Velké Británii. Nedávno otevřeli i druhou pobočku v Praze. „Trampolínové parky jsou v kurzu. Hodně mladých lidí se věnuje parkouru, free runningu a obecně adrenalinovému sportu. V trampolínovém parku lze trénovat bez toho, abyste dopadli na tvrdou zem. Také je to zdravé využití volného času pro rodiny s dětmi,“ popsala výhody manažerka JumpParku Lucie Plešková.

V JumpParku můžete s přáteli i hrát hry. Zdroj: JumpPark

Skákání ale není jen pro trénované atlety. Přijít mohou všichni starší pěti let, děti do dvanácti let si musí přivést dospělý doprovod. Dalším omezením je váhový limit 110 kilo. Při tomto cvičení tvarujete tělo, zlepšujete stabilitu vnitřních svalů, držení těla, rovnováhu i metabolismus.

Pokud se chcete naučit něco nového, každou sobotu nabízí v JumpParku lekce akrobacie s instruktory. „Na hodinách učíme jak správně zpevnit tělo, orientovat se v prostoru a technicky zvládnout jednotlivé akrobatické prvky, jako jsou salta,“ okomentoval lektor Michal Šimara.
 
Brněnský JumpPark je otevřený denně od 10 do 22 hodin, skákací bloky začínají vždy v celou hodinu. Kvůli instruktáži je potřeba přijít o čtvrt hodiny dříve. Základní vstupné je 179 korun za hodinu. Prostory parku jsou klimatizované, součástí jsou šatny, sprchy a prodej občerstvení. U budovy lidé i zaparkují.

Okomentovat

3 Komentáře

  1. Tohle jsem chtěla vyzkoušet, pořád mě to táhne, tak snad někdy to zkusím :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tohle jsem chtěla vyzkoušet, pořád mě to táhne, tak snad někdy to zkusím :)

    OdpovědětVymazat