5. srpna 2016

Jednoduchý švestkový koláč, který připravíte za hodinu

5.8.16   ,   No comments

Ovocná sezóna je tady! Zahrádky jsou plné sladkých plodů, které obsahují spoustu vitamínů. A s množstvím ovoce přichází i otázka - jak ho zpracovat? Samozřejmě ho můžete jíst jen tak. Pokud ale chcete vykouzlit něco v kuchyni, připravil jsem pro vás recept na jednoduchý švestkový koláč, který navíc připravíte velice rychle. A k pečení tentokrát nebudete potřebovat ani váhu - vystačíte si s hrníčkem.

Švestkový koláč zasytí kromě vás i minimálně další tři strávníky.

 Co na přípravu švestkového koláče potřebujete?

  • 1 hrnek rozmixovaných ovesných vloček
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1/2 hrnku třtinového cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vejce
  • 50 mililitrů oleje
  • 20 švestek nebo jiného ovoce
  • špetku soli

Jak na to?

Smíchejte mouku, vločky, cukr, sůl a prášek do pečiva. Přidejte vejce a olej a vytvořte těsto, které nalijete do dortové formy nebo na menší pekáč. Pokud nemáte silikonové formy, nezapomeňte pekáč nebo formu vymazat. Na těsto pak dejte švestky nebo jiné ovoce podle chuti.

Koláč pečte půl hodiny v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia. Po upečení ho můžete posypat cukrem (nicméně jako zdravou variantu to doporučit nemůžu).

Tento koláč zvládnou opravdu i začátečníci, takže si můžou snadno připravit zdravější variantu sladké pochoutky třeba na oslavu narozenin nebo jen tak na svačinu.

Jak zpracováváte ovoce vy? Napište mi do komentářů!

0 komentářů :

Okomentovat