Američané zveřejnili další bláznivý výzkum o hubnutí. Nezadaní jsou prý štíhlejší

Nepřestává mě překvapovat, jaké výzkumy se dělají na zahraničních univerzitách. Nejvíce bláznivých studií samozřejmě produkují Spojené státy americké. A jedna z nejnovějších to jen potvrzuje. Profesor sociologie z washingtonské univerzity Jaye Teachman totiž zkoumal, jaký je váhový rozdíl mezi zadanými a nezadanými. Vše samozřejmě doplnil vědeckými vysvětleními.

Láska prochází žaludkem. Proto sní zadaní lidé více jídla. Zdroj: Pixabay.com

Teachmanův dvacetiletý výzkum mezi téměř tři a půl tisíce respondenty ukázal, že lidé bez partnera váží v průměru o dvě kila méně, mají nižší Body Mass Index a jsou zdravější. Není přitom rozdíl mezi pohlavími. Štíhlejší jsou muži i ženy.

Ačkoli se výzkumník respondentů neptal na důvod, proč tomu tak je, nabídl dvě vysvětlení. „Nezadaní si více hlídají svůj vzhled, protože jsou na trhu a hledají partnera," řekl pro deník Daily Mail Teachman. Jako druhý důvod uvedl, že single lidé nejí tolik jako lidé ve spokojeném vztahu, protože jim například nikdo nevaří.

Studie sledovala i to, jestli se vztah respondentů projeví na jejich váze. Výzkumník zjistil, že po rozchodu lidé průměrně zhubnou 1,5 kila. Naopak ti, kteří se s někým dají dohromady, dvě kila naberou.

Osobně si myslím, že musíme brát tyto výzkumy s velkou rezervou a spíše jako perličky pro zasmání. Základem zdravého životního stylu totiž stále zůstává dostatek pohybu a kvalitní jídlo. Rozhodně se kvůli hubnutí s nikým nerozcházejte.

Jak vnímáte podobné odborné výzkumy vy? Podělte se o to se mnou v komentářích!

Okomentovat

0 Komentáře