Milujete kuřecí řízky? Vyzkoušejte zdravější verzi v obalu z jogurtu a corn flakes

Řízek s bramborovým salátem. Toto jídlo se určitě všem vybaví, když se řekne české tradiční jídlo. Konkurenci mu dělá snad jen vepřo knedlo zelo. To si ale určitě neberete mezi chleby, když někam cestujete. Jenže klasický trojobal není pro zdravý životní styl úplně ideální. Připravil jsem pro vás proto trochu pozměněný recept ze zdravějších surovin. A chuťově možná ještě lepší!

Zdravější variantu řízků doplňte třeba čerstvými rajčaty.

Co na přípravu přibližně dvou porcí potřebujete?

  • 200 gramů kuřecích prsních řízků
  • 200 gramů bílého jogurtu (čím méně tuku, tím lépe)
  • 1 vejce
  • 1 stroužek česneku
  • 100 gramů kukuřičných lupínků

Jak na to?

Nejprve naklepejte kuřecí řízky a zbavte je blán a tuku. V misce smíchejte jogurt, vejce a rozdrcený stroužek česneku. Česnek přidává řízkům chuť a prospívá zdraví. Nicméně ho můžete bez problémů vynechat. Do takto připravené směsi namočte kuřecí maso. Nechte ho chvíli ponořené. Můžete si ho naložit i den předem a přes noc ho dát do ledničky.

Do další misky si připravte nadrcené kukuřičné lupínky a obalte v nich kuřecí kousky. Ty poté dejte buď na pánev a usmažte je na troše oleje, nebo je dejte do trouby. Pokud je smažíte, připravte si na talíř ubrousek a po vytažení z pánve na něj dejte řízky. Ubrousek vsákne přebytečný olej.

Řízky podávejte s přílohou podle vlasní chuti. Kromě klasických brambor nebo bramborového salátu můžete vyzkoušet třeba celerové pyré.

Chutnaly vám zdravější řízky? Napište mi do komentářů!

Okomentovat

0 Komentáře