Chuť na sladké nás neopouští, i když žijeme zdravě. Než ale sáhnout po čokoládové tyčince nebo tučných sušenkách z obchodu, je lepší zajít do kuchyně a vyrobit si vlastní mlsání. Opět jsem proto vytáhl misky a vařečky a připravil pro vás recept na jednoduché sušenky z ovesných vloček s čokoládou a arašídy. A proč jsem je pojmenoval francouzské? To se dozvíte v článku.
Co na přípravu přibližně 25 sušenek potřebujete?
- 200 gramů ovesných vloček (můžete použít i 100 gramů ovesných vloček a 100 gramů celozrnné mouky)
- 100 gramů třtinového cukru
- 100 gramů margarínu (můžete použít i máslo)
- 100 gramů čokolády s vysokým obsahem kakaa (já ji pořídil ve Francii a podle toho jsem pojmenoval i sušenky)
- 50 gramů nesolených arašídů
- 1 vejce
- 1 lžičku kypřícího prášku do pečiva
- 100 mililitrů stoprocentního pomerančového džusu
- špetku mořské soli
Jak na to?
Nejprve smíchejte margarín s cukrem a vyšlehejte směs dohladka. Poté přidejte vajíčko a pomerančový džus. Vše opět zamíchejte.
Ve druhé misce smíchejte ovesné vločky (případně mouku), sůl a kypřící prášek. Najemno nadrťte arašídy a čokoládu a přidejte je do směsi. Vše promíchejte a spojte s máslovou směsí. Mícháním vytvořte tuhé těsto.
Troubu si předehřejte na 180 stupňů Celsia. Na plech, který vyložíte pečicím papírem, postupně dávejte nízké bochánky těsta. Můžete si pomoct polévkovou lžicí - co sušenka, to jedna lžíce směsi. Nechávejte mezi bochánky asi třícentimetrovou mezeru. Před vložením do trouby je lžící přimáčkněte na plech. Pečte asi 15 až 20 minut.
Hotové sušenky nechte vychladnout. A při jídle nezapomínejte, že sušenky jsou sice zdravější, ale stále je nemůžete jíst po kilech.
Chutnají vám tyto francouzské sušenky? Co mlsáte vy? Podělte se o svůj názor v komentářích!
0 Komentáře