Francouzské sušenky z ovesných vloček s čokoládou a arašídy, na kterých si pochutnáte

Chuť na sladké nás neopouští, i když žijeme zdravě. Než ale sáhnout po čokoládové tyčince nebo tučných sušenkách z obchodu, je lepší zajít do kuchyně a vyrobit si vlastní mlsání. Opět jsem proto vytáhl misky a vařečky a připravil pro vás recept na jednoduché sušenky z ovesných vloček s čokoládou a arašídy. A proč jsem je pojmenoval francouzské? To se dozvíte v článku.

Tyto suroviny využijtete při přípravě sušenek.

Co na přípravu přibližně 25 sušenek potřebujete?

  • 200 gramů ovesných vloček (můžete použít i 100 gramů ovesných vloček a 100 gramů celozrnné mouky)
  • 100 gramů třtinového cukru
  • 100 gramů margarínu (můžete použít i máslo)
  • 100 gramů čokolády s vysokým obsahem kakaa (já ji pořídil ve Francii a podle toho jsem pojmenoval i sušenky)
  • 50 gramů nesolených arašídů
  • 1 vejce
  • 1 lžičku kypřícího prášku do pečiva
  • 100 mililitrů stoprocentního pomerančového džusu
  • špetku mořské soli

Jak na to?

Nejprve smíchejte margarín s cukrem a vyšlehejte směs dohladka. Poté přidejte vajíčko a pomerančový džus. Vše opět zamíchejte.

Ve druhé misce smíchejte ovesné vločky (případně mouku), sůl a kypřící prášek. Najemno nadrťte arašídy a čokoládu a přidejte je do směsi. Vše promíchejte a spojte s máslovou směsí. Mícháním vytvořte tuhé těsto.

Troubu si předehřejte na 180 stupňů Celsia. Na plech, který vyložíte pečicím papírem, postupně dávejte nízké bochánky těsta. Můžete si pomoct polévkovou lžicí - co sušenka, to jedna lžíce směsi. Nechávejte mezi bochánky asi třícentimetrovou mezeru. Před vložením do trouby je lžící přimáčkněte na plech. Pečte asi 15 až 20 minut.

Hotové sušenky. Stačí jen kousnout si.

Hotové sušenky nechte vychladnout. A při jídle nezapomínejte, že sušenky jsou sice zdravější, ale stále je nemůžete jíst po kilech.

Chutnají vám tyto francouzské sušenky? Co mlsáte vy? Podělte se o svůj názor v komentářích!

Okomentovat

0 Komentáře